H.C.M. (Karin) Duijsters

H.C.M. (Karin) Duijsters

Foto van H.C.M. (Karin) Duijsters

Contact informatie

Logo van DUS Weert
Fractie: DUS Weert Periode: van: 30 maart 2022 tot: Functie: fractielid en raadslid
Logo van Gemeenteraad
Bestuur & Organisatie: Gemeenteraad Periode: van: 27 maart 2014 tot: Functie: raadslid
Logo van Vertrouwenscommissie
Commissie: Vertrouwenscommissie Periode: van: 15 juni 2022 tot: Functie: lid
Logo van Raadscommissie Samenleving & Inwoners
Commissie: Raadscommissie Samenleving & Inwoners Periode: van: 1 september 2018 tot: Functie: commissielid
Logo van Raadscommissie Ruimte & Economie
Commissie: Raadscommissie Ruimte & Economie Periode: van: 1 september 2018 tot: Functie: commissielid
Logo van Raadscommissie Middelen & Bestuur
Commissie: Raadscommissie Middelen & Bestuur Periode: van: 1 september 2018 tot: Functie: commissielid

Tel. 06-10467823

 

Biografie Karin Duijsters

Ich bin unne èchte Wieërtenaar, geboore en getooge op Bosseve. Unne èchte Brökwagter um precies te zeen!

Ik ben mijn loopbaan begonnen in 1987 bij de gemeentepolitie Vught. Na een paar jaar begon het Weerter bloed toch te kriebelen en wilde ik terug naar Limburg. Ik stapte over naar de rijkspolitie standplaats Nederweert. Voordat het regiopolitie werd heb ik nog even in Heythuysen gewerkt. In 1998 heb ik de politie vaarwel gezegd en heb ik een tijd als jongerenwerker bij jeugdinternaat Vreekwijk gewerkt. De meest recente baan is jongerenwerker bij een provinciale koepelorganisatie.

Ik ben lid van de SP geworden na een marktactie omdat zij tegen de bommen in Afghanistan waren. Ik ging mij verdiepen in de standpunten en voelde mij al gauw thuis bij deze “tomatenclub”.

In 2013 werd ik gebeld door de voormalige voorzitter van de SP Weert met de vraag of ik de raadsledencursus wilde gaan volgen. In eerste instantie begon ik hard te lachten en nam het niet al te serieus. Afijn, de cursus gevolgd en toen kwamen de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 eraan. Ik kreeg een telefoontje met de mededeling: “We willen je op plaats 3 zetten”, slik, hier wilde ik toch wel even een week over nadenken.

Sinds 2014 ben ik lid van de gemeenteraad fractie SP. Ik had met mezelf afgesproken dat ik na anderhalf jaar terug zou kijken om te zien of hetgeen ik kon bijdragen ertoe deed. Met andere woorden kon mijn inbreng als raadslid positieve veranderingen brengen voor de inwoners van Weert.

Ik kwam tot de conclusie dat het antwoord ja was en dat ik me eigenlijk als een vis in het water voelde. Mijn passie ligt bij cultuur, groen en dieren. Successen op dit vlak door mijn inbreng: schutterijen en zangverenigingen ontzien bij bezuinigingen,  statiegeld kleine flesjes en blikjes en zwerfvuil, opvang zwerfdieren de komende drie jaar gegarandeerd.             

Verbindingen zoeken dat vind ik belangrijk. De indiaanse spreuk in mijn woonkamer sluit hier helemaal op aan: “Work together for the benefit of all Mankind”.

Als raadslid kun je veel betekenen voor inwoners, niet alleen in de politieke arena maar ook achter de schermen. De lijnen zijn kort en daardoor kunnen zaken snel worden opgelost, helemaal mijn stijl!  Niet teveel praten maar doen en oplossingen zoeken met elkaar en voor elkaar.