Raadscafe

De gemeenteraad wil graag in gesprek gaan met de inwoners, instellingen en bedrijven van Weert en heeft daarom besloten om een aantal keren per jaar een Raadscafé (voorheen Sprekersplein) te organiseren. Op het Raadscafé is er ruimte voor gesprekken en interactie tussen inwoners en raad. Dat gebeurt ook niet in het stadhuis, maar bij voorkeur op locatie, in de dorpen en wijken van de gemeente Weert. 

Op een laagdrempelige manier, onder het genot van een stukje vlaai en een drankje, in gesprek met verschillende raadsleden. Dat is het raadscafé!

Wil jij iets bespreken met de gemeenteraad? Bijvoorbeeld over een onderwerp op de agenda van de raad, een initiatief uit jouw omgeving of heb je een idee of vraag. Meld je dan aan voor het raadscafé door een mail met je naam, contactgegevens en een korte omschrijving van wat je wil bespreken te sturen naar griffie@weert.nl of telefonisch via 0495-575206 of 575207.

Kom je luisteren? Je kan natuurlijk ook gewoon binnenlopen deze avond.

Tijdens het raadscafé worden inwoners, raadsleden en onderwerpen over verschillende tafels verdeeld waar raadsleden tussen wisselen. Zo krijg je in ongeveer een uurtje meerdere raadsleden te spreken. Hierna is er de mogelijkheid even na te borrelen met raadsleden en inwoners.

Voorzitter van het sprekersplein is de heer P. Mols.
Plaatsvervangend voorzitter van het sprekersplein is de heer L. Heuvelmans.

Je vindt de data waarop het raadscafé wordt gehouden op de website van de gemeente: https://gemeenteraad.weert.nl/Vergaderingen/Sprekersplein/Komende-vergaderingen/.